Održan 4. sabor UDVDR HVO HB Bugojno

U Hrvatskom domu u Bugojnu u nedjelju, 18. prosinca 2011. godine  održan je 4. redoviti izborni sabor  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B, podružnica Bugojno.

Izvješće o radu udruge podnio je Predrag Visković, koji je dužnost predsjednika obnašao u proteklom mandatu, izrazivši  želju da se rad UDVDR HVO H-B, podružnica Bugojno podigne na višu razinu.

U nastavku rada sabora kojemu su bili nazočni i predsjednici koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO H-B Bugojno te izaslanik županijskog vijeća Ivo Šimunović tajnim glasovanjem za predsjednika UDVDR HVO H-B, podružnica Bugojno izabran je Ilija Jurčević, a za dopredsjednika Mladen Ivić. Za članove predsjedništva izabrani su Zlatko Pocrnja, Marinko Šimić i Zlatko Dugandžić.

Predsjednik UDVDR HVO H-B, podružnica Bugojno Ilija Jurčević zahvalio se na ukazanomu povjerenju te istaknuo da će sukladno statutu udruge promicati temeljne vrijednosti i stečevine obrambenog Domovinskog rata.

Saboru se obratio i predsjednik Udruge nositelja najviših ratnih odličja HVO-a Podružnica Bugojno, gosp. Mladen Kajić koji je ukazao na nedopustive postupke Federalnog ministarstva za pitanja branitelja usmjerene prema članovima udruga  proisteklih iz domovinskog rata HVO H-B kazavši da nitko nema pravo dovoditi u pitanje stečena prava branitelja HVO i članova njihovih obitelji te narušavati dignitet domovinskog rata, a pogotovo neki Zukan Helez.