Održana 1. redovita sjednica novog saziva ŽO HDZ BiH ŽSB

Predsjedništvo Županijskog odbor HDZ BIH Središnja Bosna, u proširenom sazivu, održalo je svoju prvu redovitu sjednicu. Razmatrana je aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini i posebice Županiji Središnja Bosna u svezi s provedbom zahtjeva iz pisma OHR-a i nužnosti uspostave županijske zakonodavne i izvršne vlasti temeljem izbornih rezultata, a kako bi se prevladala politička kriza i žurno pristupilo rješavanju životnih problema i obveza prema korisnicima proračuna u svim oblastima.

„Predsjedništvo ŽO HDZ BIH ŽSB ostaje na načelima Sporazuma o uspostavi saborske (parlamentarne) većine, vodstva Sabora i ustroja Vlade  KSB za mandatni period 2010. do 2014. godine, a koji je ponuđen na očitovanje županijskim odborima SDA i SDP-a Srednjobosanskog županije. Za ŽO HDZ BIH je nedopustivo ovakvo stanje u kojemu se izbjegava dogovor o uspostavi izvršne i zakonodavne vlasti u Županiji pogotovo iz razloga što je i pismom OHR-a od 14. srpnja 2011. godine zatraženo pokretanje političkog dijaloga i neophodnih kompromisa kako bi se okončali razgovori o formiranju Vlade Županije Središnja Bosna“, stoji između ostalog u priopćenju ŽO HDZ BIH ŽSB.

U nastavku sjednice doneseno je više odluka koje se odnose na redoviti rad Županijske organizacije HDZ BIH Središnja Bosna.