Održan „Country party“ Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik – FOTO

Hrvatsko amatersko kazalište Travnik i ove godine svoju zgradu u naselju Jankovići pretvorilo je u pravi „saloon“ iz vestern filmova, a plato ispred zgrade u mali gradić na Divljem zapadu. Kauboji i lijepe kaubojke, ali i Indijanci upotpunili su ambijent iz dobro znanih filmova u kojima uvijek pravda pobjeđuje. Ali to nije sve, jer u neko doba stigli su i konjanici, a članice mlade scene HAK-a nisu zaboravili da uvježbaju ples kan-kan, kako bi „Countrv party“ bio potpun.

Ozbiljna tradicija

– Ovo je već osmi po redu „Country party“ (večer kauboja, indijanaca i odmetnika) koji organizira HAK Travnik i ovo prelazi u ozbiljnu tradiciju. Naši glumci, zajedno sa svojim prijateljima i svim ljudima dobre volje koji dođu na lijep način proslaviti one lijepe igre koje smo se svi igrali. Kauboji i Indijanci su najbolja igra na svijetu. To nije samo moje mišljenje, nego mišljenje svih ovih ljudi i malih i velikih. Ova ideja rodila se spontano sa ciljem da se napravi nešto novo. Kada pravimo zabavu uvijek nastojimo da ona bude malo kostimirana da to ne bude klasični party – kazao nam je Anto Bilić iz Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik.

Priprema scenografije u vestern stilu trajala je punih 15 dana. Ugrađeno je nekoliko kubika daske, a unutrašnjost i plato ispred zgrade za ovu priliku bili su posuti slamom koje je bilo na sve strane.

Mali igrokaz

Naravno, sve je bilo praćeno country glazbom, a glumci HAK-a za ovu priliku priredili su i mali igrokaz koji je izveden oko ponoći, a dvadesetak mladih članica dva puta je plesalo kan-kan.
Opće oduševljenje nastala je prilikom dolaska konjanika, a najmlađi posjetitelji uživali su u jahanju konja uz neizbježno fotografiranje. Cijelu situaciju pod kontrolom je držao šerif koji je na „party“ stigao sa „boljom polovinom“. Ideja i realizacija, kao i veliki broj posjetitelja bili su za svaku pohvalu.

Kenan Kavazović / Dnevni avaz