Odobreno 2,5 mil. eura za rješavanje stambenog pitanja izbjeglih osoba

Upravni odbor Regionalnog stambenog programa odobrio je dodatnih 2,5 milijuna eura za rješavanje stambenog pitanja izbjeglih i raseljenih osoba u BiH pohvalivši napredak koji je ostvaren u proteklim godinama.

BiH je odobreno 1,5 milijuna eura dodatnih sredstava od kojih će biti izgrađene po jedna zgrada za socijalno stanovanje u oba entiteta i Distriktu Brčko te još milijun eura za dodatne troškove potprojekta u sklopu kojeg će biti obnovljeno 780 stambenih jedinica. Članovi UO RSP-a su naglasili kako su dodatna odobrena sredstva odraz pozitivnih rezultata u BiH, odnosno novog zamaha koji je ovaj program doživio u proteklih godinu dana.

Kroz RSP je do sada izgrađeno 100, a do kraja godine će biti završeno i dodatnih 146 kuća za izbjegle i raseljene osobe u BiH, dok će više od 1000 stambenih jedinica biti izgrađeno tijekom iduće godine. Sjednici u Parizu nazočila su državna izaslanstva Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH koje je predvodila državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac.

Do sada je BiH podnijela zahtjev za četiri projekta ukupne vrijednosti oko 82 milijuna KM, a u okviru kojih će se osigurati stambeno zbrinjavanje gotovo 2000 obitelji u 72 grada i općine BiH.

Prethodni članakNogometne utakmice u BiH počinju minutom šutnje
Sljedeći članakDžumhur u Zenici predvodi BiH protiv Poljske