Odličan rezultat don Ante Ledića na Svjetskom prvenstvu u Ukrajini!

Proteklog tjedna, točnije od 15. do 22. rujna 2012. godine u ukrajinskom gradu Lviv održano je svjetsko prvenstvo u dizanju utega za muškarce i žene. Na ovom prestižnom sportskom događaju mogli su nastupiti svi dizači utega iz svijeta, koji su napunili 35 godina te ispunili postavljene norme.

Nastupilo je ukupno 579 natjecatelja iz 46 zemalja, među kojima i don Anto Ledić, višestruki prvak Bosne i Hercegovine.

„Ja sam kao član KDT „Travnik” i član veteranske BH reprezentacije ove godine nastupio kao jedini predstavnik BiH te u kategoriji do 94 kg zauzeo 8. mjesto s podignutih 205 kg u biatlonu, između ukupno 12 natjecatelja. Budući da sam bio bez trenera i odgovarajuće pratnje, na prijedlog portugalskog natjecatelja, Antonia Frade, trener Joao Paulo prihvatio se posla te me zagrijavao, izvodio na podij i doslovno cijela ekipa Portugala navijala je za moj uspjeh, što je na kraju rezultiralo odličnim rezultatom, jer kvalitetnom pripremom i motivacijom trenera uspio sam svladati četvoricu svojih protivnika u kategoriji”, govori u izjavi za portal vitez.info don Anto Ledić.

„S dizačem Antoniom Fradeom sam također bio u kategoriji, borili smo se jedan protiv drugoga, ali njegov sportski gest ustupanja vlastitog trenera veći je od svih rezultata koje su postavili brojni nekadašnji svjetski, europski i olimpijski šampioni”, ističe don Anto Ledić.

Zahvaljujući sponzorima Šumarstvo iz Kupresa, Rovokop d.o.o Travnik, RDI-Kupres, Rayex promet Zenica, Staklarsko poduzeće „Kristal” iz Viteza, Motel „Carousel” Vitez, Herbalife team iz Zagreba don Ante Ledić uspio je obaviti kvalitetne pripreme.

„Sretan sam što sam opravdao očekivanja svoga kluba, kao i očekivanja moga kolektiva i učenika KŠC-a „Sv.Pavao” iz Zenice, koji su mi bili velika potpora svojim sms porukama. Nastavljam sa sportskim pripremama za jedno od najstarijih natjecanja svijeta, veteransko natjecanje „Alpe-Adria” koje će biti održano u gradu Mestre u Italiji, sredinom studenog, a na koje će nadam se ići cijela BH ekipa. Sve svakako ovisi o sponzorima”, za kraj našeg razgovora dodaje don Ante Ledić.