Odigrano 3. i 4. kolo Košarkaškog prvenstva osnovnih škola Općine Vitez

U srijedu, 27. studenog 2019., nastavljeno je “KOŠARKAŠKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA OPĆINE VITEZ”, u organizaciji Škole košarke “Prvi koš” Vitez.

I ovu srijedu, vidjeli smo odlične četiri utakmice, u kojem su mlade košarkašice i košarkaši još odlučnije krenuli po što bolje rezultate, pred odlučujući treći turnir, koji je na rasporedu za dva tjedna, u srijedu 11. prosinca 2019. godine.

Nakon dva turnira i osam odigranih utakmica, itekako postaje jasno, koliko jedan ovakav projekt i natjecanje znače za učenice i učenike osnovnih škola, te koliko je školski sport bitan u pravilnom razvoju djece.

„O važnosti projekta i ideje, koju korak po korak dovodimo pred samu završnicu, govori i podatak, da smo u proteklim danima dobili i pismenu preporuku i podršku za realizaciju našeg projekta, od gospodina Bojana Domića, ministra obrazovanja, znanosti, kulture i športa SBK/KSB. Itekako nam je bitno, kada znamo da se naš rad prati i na višim razinama. Trudit ćemo se opravdati povjerenje!“ poručili su iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez.

Školsko prvenstvo odigrava se uz pokroviteljstvo Općine Vitez a podrška projektu je stigla i od Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Rezultati III. kola:
OŠ “Bila” – OŠ “Vitez” 33:39
OŠ “Nova Bila” – OŠ “Dubravica” 14:13
Rezultati IV. kola:
OŠ “Nova Bila” – OŠ “Bila” 21:29
OŠ “Dubravica” – OŠ “Vitez” 18:40

Trenutni poredak, nakon četiri odigrana kola:

  1. OŠ “Vitez” 8 bodova
  2. OŠ “Nova Bila” 6 bodova
  3. OŠ “Bila” 5 bodova
  4. OŠ “Dubravica” 5 bodova

Što o projektu Škole košarke “Prvi koš” Vitez kaže nastavnik TZK-e u OŠ „Nova Bila“, Goran Mišković, pročitajte u nastavku:

„U dosadašnjim prvim polugodištima po školama nije bilo ni jedno sportsko natjecanje. Natjecanje u kojem trenutno sudjelujemo, kruna je svega za djecu iz razloga što se kroz nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja završio ciklus od 12 sati košarke. Ovo je očigledni primjer gdje su najbolji učenici na turniru pokazali koliko su svladali nastavne teme koje smo prešli i u kojim djelovima košarke su najslabiji. Također moram istaknuti, da smo zadovoljni igrama učenika naše škole, s obzirom koliki je izbor igrača na raspolaganju za košarku. Danas smo propustili direktan plasman za srebrnu medalju, ali mi smo takvi, izgleda da volimo da uvijek komplikujemo. Nadam se da ćemo dati sve od sebe u zadnjem ciklusu, da ćemo to i ostvariti.”

Završnica prvenstva zakazana je za srijedu, 11.12.2019., kada će u GSD Vitez biti odigrane utakmice V. i VI. kola, te na kojem će biti dodijeljene medalje, pehari i priznanja za najbolje ostvarene rezultate.