Odigrana nogometna utakmica pod sloganom “Sportom protiv nelegalne Vlade FBiH”

Revijalnom utakmicom momčadi Mladeži HDZ-a BiH Srednjobosanske županije i Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH koja je u subotu odigrana na stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, mladež ove stranke odlučila je na pomalo neuobičajen način skrenuti pozornost javnost na nelegalno formiranu Vladu Federacije BiH.

Neobičan način

Utakmica je odigrana pod sloganom „Sportom protiv nelegalne Vlade FBiH”.
„Dosad smo se sportom borili protiv droge, a sad smo odlučili na isti način krenuti u borbu protiv nelegalne vlasti u FBiH”, kaže Goran Lulić, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH SBŽ-a, inače vratar domaće momčadi.

“I droga i ovakva vlast su pošast su i zlo današnjice, protiv kojih se treba boriti. Ovo možda jest neuobičajen način, ali mi smo spremni svim sredstvima se boriti, sve do ostvarenja pune jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH”, izjavio je Slaven Zeljko, predsjednik Mladeži HDŽ-a BiH, koji je zaigrao za gostujuću momčad.

Ovaj neobičan nogometni susret završen je neriješeno 4:4. No, rezultat je, kažu organizatori, bio u drugom planu. Puno bi zanimljivije, naglašavaju, bilo da se njihovu pozivu da sudi utakmicu odazvao „platformaški” trojac u sastavu: Stjepan Krešić, Stanko Primorac Ćane i Karolina Pavlović. No, od njih na susretu, kao ni prije njega ni traga ni glasa, potvrdili su nam članovi Mladeži HDZ-a BiH. Jedina koja je opravdala svoj nedolazak i izrazila žaljenje što nije mogla doći u Kiseljak jest Elvira Abdić-Jelenković, kći Fikreta Abdića, koja se često zauzima za prava hrvatskoga naroda u BiH.
„Zbog njezine objektivnosti bili smo joj namijenili ulogu kontrolora suđenja. Nažalost, nije mogla nazočiti”, objasnio nam je Lulić.

Sudačka trojka

Razlog nedolaska sudačke trojke za organizatore ostaje tajna. Ipak, uspjelo im je u posljednji trenutak pronaći rezervnog suca Danijela Boju te se utakmica mogla održati.

VL / HB.org