Odigran šahovski turnir u povodu međunarodnog Dana žena

altU organizaciji Šahovskog kluba Kiseljak, u prostorijama kluba odigran je „osmo-martovski” turnir. Na natjecanju organiziranom u povodu međunarodnog Dana žena sudjelovalo je 20-ak članica Šahovskog kluba Kiseljak. Igralo se po Bergerovom sustavu, u dvije kategorije. U konkurenciji kadetkinja prvo je mjesto pripalo Moniki Karivan. Druga je bila Sara Slomo, a treća Josipa Bošnjak. U seniorskoj konkurenciji najbolja je bila Marija Galić, drugo mjesto pripalo je Mirjani Barbić, a treće Ani Karivan. Pokrovitelj natjecanja bio je ŽO HDZ BiH Srednjobosanske županije.

Šahovski klub Kiseljak postoji više od pola stoljeća, točnije od 1956. godine, a među njegovim članovima je i dvadesetak žena. Emilija Zdilar, osmostruka prvakinja Herceg Bosne uspjela se plasirati i na europsko prvenstvo, a značajne uspjehe trenutačno bilježi i Silvija Stanišić.

„U Kiseljaku postoji ta tradicija igranja šaha koja daje rezultate. Od 11 naših članova njih deset se nedavno plasiralo za državno prvenstva. To je samo jedan od brojnih dokaza kvalitete šaha koji se i danas igra u Kiseljaku, a žene su okosnica našeg kluba. Ženama u čast smo i organizirali ovaj turnir”, kaže Mirjana Barbić koja je prije rata, uz Gordanu Kvasinu, bila prva ploča ŠK Kiseljak. Nakon „osmo-martovskog”, u ŠK Kiseljak već se pripremaju za skori početak uskrsnog turnira.

VL / HB.org