Odgovor Ante Bilića na medijski istup Slavice Josipović

Na naš mail stigao je stav predsjednika ŽO HDZ 1990 ŽSB povodom novinskog članka u Večernjem listu od 15. travnja 2014. godine i izjave gđe Slavice Josipović da većina članova Županijskog odbora HDZ 1990 ŽSB i  članova Općinskih odbora HDZ 1990 ŽSB, nije zadovoljna dosadašnjim stranačkim djelovanjima.

Stav prenosimo u cijelosti.

„Županijski odbor HDZ 1990 ŽSB je na svojim sjednicama donosio odluke i zaključke u skladu sa odlukama i zaključcima Predsjedništva HDZ 1990 i Središnjeg odbora HDZ 1990 koji su podržani od strane svih članova Županisjkog odbora , a iste je u potunosti provodilo Predsjedništvo HDZ 1990 na čelu sa predsjednikom Martinom Ragužem.Stav gđe. Josipović da se gdin.Raguž nije izdigao iznad osobnih interesa govori o samo jednom samostalnom izletu Josipovićke koja nije član ŽO HDZ 1990 ŽSB(nije sudjelovalka u radu sjednica ŽO HDZ 1990 ŽSB), a niti član OO HDZ 1990 Vitez.

U ŽO HDZ 1990 ŽSB još uvijek traju unutarstarnački izbori, kako sam i najavio nakon izbora za predsjednika ŽO HDZ 1990 ŽSB , i svi su OO HDZ 1990 ŽSB , osim OO HDZ 1990 Vitez, Busovača i Fojnica , održali Izborne skupštine i izabrali nove Općinske odbore . U skoro vrijeme ćete biti svjedoci održavanja Izbornih skupština u Vitezu, Busovači i Fojnici, čime se završava unutarstanački ustroj Županijskog odbora HDZ 1990 ŽSB.

Posebno naglašavam svoju izjavu , koja je već medijski obrađena, da su upravo oni članovi ŽO HDZ 1990 ŽSB koji su uz Josipovićku, a radi se o tri člana ŽO HDZ 1990 ŽSB i OO HDZ 1990 Vitez, svojim dosadašnjim djelovanjima doprinijeli da Hrvati Središnje Bosne nisu imali zajedničkog kandidata za načelnike u općinama Središnje Bosne iako je stav Predsjedništva HDZ 1990 bio da se utvrde zajednički kandidati sa drugim hrvatskim strankama. Osobni interes i stav da se pod  ulogom žrtve pravda nerad i dosadašnja odgovornost , Slavice Josipović, doprinijeli su  da HDZ 1990 ne bude u Vladi ŽSB i 2006 godine.Hrvatima Središnje Bosne je vrlo dobro jasno tko,gdje, kakav i čiji stav provodi, a ja ovim putem pozivam gđu.Josipović da jednom bude iskrena i kaže  da nikakav i ničiji privatni interes nije i ne može biti veći od interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ako ništa drugo bar da to kaže.

Pošto znam da se ova rečenica može reći, ali ne  provesti  gđu.Josipović molim da u interesu hrvatskog naroda ne bude prepreka u tome,  licemjerno je rušiti svaki pokušaj zajedništva u Središnjoj Bosni, a istodobno zagovarati zajednički izlazak na izbore.Ovakav stav iznosim pod punom moralnom odgovornosšću , jer sam osoba koja je , kao tadašnji predsjednik OO HDZ 1990 Travnik , u dva mandata ostvario suradnju  i zajednički izlazak hrvatskih stranaka na izbore pod nazivom Hrvatska Koalicija za Travnik (HDZ BIH; HDZ 1990, HSS-NHI općine Travnik) za dobrobit Hrvata Travnika i Središnje Bosne , iako su se tadašnja predsjednica ŽO HDZ 1990 ŽSB gđa.Josipović i njeni sljedbenici tome žestoko protivili.

Ovom narodu je dosta takvih licemjera.Također je potrebno istaći da su izjave gđe.Josipović njen osobni stav i zalaganje za osobni interes i njeno političko pozicioniranje u narednih 10 godina što joj ni ŽO HDZ 1990 ŽSB , a ni OO HDZ 1990 Vitez više neće dozvoliti.

ŽO HDZ 1990 ŽSB i OO HDZ 1990 ŽSB čvrsto stoje iza predsjednika HDZ 1990 Martina Raguža i politike dostojanstva i vjerodostojnosti i uložit ćemo sve potrebne napore da u narednim loklanim izborima postignemo zajedničke kandidate za načelnike u općinama Središnje Bosne.

Očigledno je kako ovakve izjave gđe.Josipović imaju za cilj rušenje HDZ 1990 i pozicioniranje nje osobno na listama HNS , što nije mogla zbog svoje sebičnosti ostvariti u HDZ 1990 , ali o tome ćemo imati prigodu čitati u medijima u narednom periodu kada će gđa.Josipović objaviti sljedeće članke spremljene ranije, a poslije njene smjene s predsjednice ŽO HDZ 1990 ŽSB“, stoji u izjavi Ante Bilića, predsjednika ŽO HDZ 1990 ŽSB.