Odgođena utakmica prvog kola između Novog Travnika i Viteza

Danas, subota 17. Kolovoza, starta Druga nogometna liga Zapad Federacije BiH, no neće biti odigran susret novih članova, u prošloj sezoni  sudionika Prve lige Federacije, Novog Travnika i Viteza. Naime, NK Vitez je „na jedvite jade“ prebrodio tešku situaciju, prije svega financijsku i organizacijsku, prijetnju da čak odustane od natjecanja, zbili su redove i izbjegli blamažu odustajanja, čak i gašenja kluba.

Međutim, premalo su imali vremena okupiti momčad, registrirati nekoliko novih igrača, obaviti liječničke preglede i dobiti potrebne dozvole za jedan broj svojih kadeta koji će također konkurirati za seniorsku momčad. To je i bio razlog molbe koju je NK Vitez uputio NS Srednjobosanske županije za odgodu  utakmice prvoga kola koju su trebali igrati s Novim Travnikom u gostima. Sportski rivali, Novotravničani, prihvatili su molbu Viteza, pa prepreke za odgodu utakmice nije imao ni Srednjobosanski  županijski Nogometni savez koji ove sezone vodi natjecanje Druge lige Zapad.

I kako sada stvari stoje nikakvih odgoda više neće biti i Vitez će startati naredne subote na Gradskom stadionu u Vitezu protiv Krajine iz Cazina, a termin odigravanja susreta s Novim Travnikom bit će naknadno određen.

No, treba naglasiti da su  iz NK Vitez uputili zahvalu Nogometnom savezu Srednjobosanske županije i NK Novi Travnik na razumijevanju i uvažavanju njihove molbe za odgodu susreta prvoga kola.