Odbojkašice Viteza poražene u Tuzli

Odbojkašice Viteza poražene su u šesnaestom kolu Superlige F BiH za žene, na gostovanju kod ŽUOK „Student” iz Tuzle s 3:1 u setovima (25:13, 24:26, 25:18 i 25:23).

Utakmica je bila izuzetno dinamična i borbena, a u prilog tomu govori podatak da je ova utakmica odlučivala o prvaku Superlige FBiH za žene i najvjerojatnijem odabiru sudionika Premijer lige BiH za sljedeću godinu.

Borbene igračice iz Tuzle prvi set dobile su furiozno, da bi se Vitežanke u drugom potpuno vratile u igru. Nakon toga su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, a samo nijanse su odlučivale o pobjedniku, u ovom slučaju veliko iskustvo koje posjeduju igračice iz Tuzle.

Čestitamo pobjednicama, ali i zahvaljujemo na velikoj borbenosti naših igračica. Treba napomenuti da nam je ovo prvi poraz u ovom dijelu polusezone, a iskreno se nadamo i posljednji”, kazao je za portal vitez.info Zdravko Križanac, trener ŽOK „Vitez”.

Sljedeću utakmicu odbojkašice Viteza igraju u okviru 17. kola, protiv ŽOK „Bosna” iz Kalesijee, 6. travnja 2013. godine u SŠC Vitez, s početkom u 14,00 sati.