Od tragično stradalog Adema emotivnom se porukom oprostili iz Mješovite srednje škole “Vitez”

U Istri, u blizini mjesta Pengari jučer su ronioci interventne policije iz vode izvukli tijelo 18-godišnjeg Adema Sivre iz Viteza koji je s velike visine pao u vodu na Stazi slapova, saznaje portal „Avaza“.

Radi se o mladiću koji je nastanjen u mjestu Počulica Vitez. Nesretni tinejdžer, koji je na Sedam slapova bio u društvu starijeg brata, bio je neplivač. Na Buzeštinu su njih dvojica došla u potrazi za poslom.

-Danas…tiho, pretiho u školi. Čuje se samo poneki glas ili odzvanja nečiji korak. Niko ni riječ da prozbori. Svi u šoku i nevjerici, ne želeći da se pomirimo s činjenicom da smo izgubili još jedan mladi život. Našeg učenika. Kažemo našeg, jer bez obzira bili vi dio naše zajednice ili ne vi ćete uvijek ostati naši. Kada smo saznali za tvoju smrt, kao da je sve stalo. Osim tuge. Osim suza. Opraštamo se od tebe. Molimo za tvoju majku, da preživi sve ovo. Mirno nam spavaj Ademe i neka te prođu sve boli. Uvijek ćeš ostati u srcima svojih profesora, razrednice i drugara iz III-V – poručili su iz Mješovite srednje škole Vitez.

Policija je oko 15.45 sati zaprimila dojavu da je jedna osoba pala u vodu pa su na mjesto događaja odmah stigli vatrogasci i policajci.

Nažalost, oko 18.35 sati ronioci interventne policije izvukli su iz vode tijelo 18-godišnjaka.