Od subote u 7 sati izborna šutnja!

Potpuna zabrana medijskog praćenja izbornih aktivnosti u BiH će stupila je na snagu u subotu, 6. listopada, u 7 sati i trajat će do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u nedjelju, 7. listopada.

U tijeku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kojoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju. Predizborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) podsjeća sve pružat auelje diovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija na obavezu poštivanja izborne šutnje.

Također RAK podsjeća na obvezu da se u razdoblju od 48 sati prije otvaranja biračkih mjesta pa do zatvaranja biračkih mjesta neće objavljivati rezultati istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima.

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima počela je jutros u 7 sati sati i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedjelju, 7. listopada, javlja Fena.