Od ponoći svi koji u Hrvatsku ulaze iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonijei moraju u samoizolaciju

Od večeras u ponoć na snagu stupa obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače, te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, izvijestio je danas potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

U Hrvatskoj je danas nekoliko županija objavilo da imaju novih slučajeva zaraze koronavirusom. Za razliku od jučer kada je bilo 30 novooboljelih, danas je 22 novooboljelih. Najviše novih slučajeva dolazi iz Grada Zagreba. Žarište je Đakovo gdje je zaraženo 13 časnih sestara iz samostana.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 22 novooboljelih. 18 osoba je na bolničkom liječenju. 

Božinović je rekao da prate situaciju kako bi donijeli najbolje preporuke. Poseban režim se uvodi za ulazak osoba iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Za njih će biti određena samoizolacija od 14 dana. Obveza se ne primjenjuje na one koji su u tranzitu kroz navedene zemlje. Druga odluka se odnosi na izmjenu u javnom prometu po kojoj vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera.

Prethodni članakU FBiH za 24 sata testirano 868 uzoraka, 44 pozitivna na COVID-19
Sljedeći članakAFERA “RESPIRATORI” – Tužiteljstvo BiH širi istragu na još osoba