Od nedjelje stabilnije vrijeme s temperaturom u stalnom porastu

Prema najavama meteorologa, danas će biti promjenjivo, bar u jednom dijelu zemlje. Naime, prema FHMZ, u Bosni će biti pretežno oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne su mogući pljuskovi i grmljavina. Prema kraju dana, u cijeloj zemlji očekuje se postupan prestanak oborina i smanjenje oblačnosti. Što se tiče temperatura zraka, jutarnje će biti od 9 do 15, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu od 26 do 29 Celzijevih stupnjeva. Već u nedjelju trebalo bi biti sunčanije, ali i malo toplije vrijeme.

Temperature će neznatno porasti, a njihov porast očekuje se i u ponedjeljak kada će dnevne temperature na jugu zemlje ići i do 32 stupnja. Za vikend bi na moru, prema hrvatskim meteorolozima, trebalo biti stabilnije i sunčanije. Inače, što se tiče prognoze, stabilnije i toplije vrijeme s temperaturom do 35 stupnjeva će biti sve do 27. kolovoza nakon čega bi trebalo preovladati nestabilno vrijeme s kišom.

Za sve bh. građane koji kreću na putovanje prema jugu Hrvatske i dalje se preporučuje korištenje alternativnih graničnih prijelaza jer je u razdoblju vikenda pojačan promet vozila.

Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće ili Ivanica, a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Gabela Polje, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.