Od jeseni Ragbi klub Vitez u Regionalnoj ligi

U organizaciji vrijednih djelatnika Ragbi kluba Vitez, na čelu s predsjednikom Željkom Ljubanićem, u okviru obilježavanja Dana općine., u Vitezu su gostovali ragbijaši iz Srbije. Prošle godine, također ovim povodom, u Vitezu je gostovala juniorska reprezentacija Srbije a protivnici su im bili reprezentativni vršnjaci iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj put u Vitez je doputovala juniorska reprezentacija Beograda, a utakmica s vršnjacima Ragbi kluba Vitez odigrana je u četvrtak poslijepodne na sportskom kompleksu u viteškoj Mjesnoj zajednici Šantići. Bolji i spremniji gosti, unatoč velikom zalaganju i snažnom otporu, pobijedili su svoje domaćine rezultatom 38 : 12.
Sa selekcijom Beograda u Vitez je doputovao i član ragbi Saveza Beograda, internacionalni ragbi sudac, Radovan Novaković, koji nam je kazao kako će u Beogradu, u vremenu od 30. lipnja do 4. srpnja gostovati Ragbi klub Vitez. Riječ je, naime, o jakom Međunarodnom ragbi turniru na kojemu će, uz juniorsku reprezentaciju Beograda nastupiti i po jedna momčad iz Libanona, Češke, RK Vitez, i reprezentacija Engleske U – 17.

„Veliko je to priznanje našem klubu koji radi i djeluje u vrlo teškim, sirotinjskim uvjetima, bez terena, bez bilo kakvih klupskih prostorija, sa (pre)skromnim materijalnim uvjetima, a ipak postižemo vrhunske rezultate i dostojno predstavljamo svoj klub, Vitez i kroz sudjelovanje naših igrača u reprezentativnim selekcijama i Bosnu i Hercegovinu“, kazao nam je predsjednik RK Vitez, Željko Ljubanić, najavivši sudjelovanje ovoga kluba u Regionalnoj ligi koja će startati od drugog vikenda rujna ove godine. „U ligi će se natjecati 6 klubova. Dorčol, Partizan i Crvena Zvezda (iz Beograda), Vitez i Bijeli Zečevi (Banjaluka) i jedna momčad iz Mađarske (iz Budimpešte). Igrat će se po liga sustavu, svatko sa svakim, jednokružno“, kazao je Radovan Novaković, izražavajući nadu kako će se vremenom u ovo natjecanje uključiti još neki klubovi i kako će se ova liga dati i dodatnu dimenziju razvoju u Europi sve popularnijeg Ragbija 13.

„Konkurencija će biti iznimno jaka, jer je riječ o klubovima s bogatom tradicijom, s neusporedivo boljim uvjetima od ovih koje mi imamo. Ali, borit ćemo se i valjda konačno zaslužiti i više pozornosti i podrške koje sada imamo „tek na kapaljku“, kazao je Ljubanić.