Obustava prometa zbog blagdana

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanske županije (SBŽ) uputilo je obavijest svim sudionicima u prometu da je rješenjem Federalnog ministarstva za promet i komunikacije obustavljen promet za teretna motorna vozima na magistralnoj cesti M-6 (Jajce-Mrkonjić Grad-Podmilačje-Banja Luka) u subotu, 23. lipnja od 10,00 sati do nedjelje, 24. lipnja do 22,00 sata, zbog obilježavanja vjerskog blagdana Sv. Ive u Podmilačju, općina Jajce.

Promet teretnih motornih vozila bit će obustavljen i na magistralnoj cesti M-6 (koja prolazi kroz centar grada Donjeg Vakufa od ulice 14. septembar i ulice 770 SBB) i magistralne ceste M-16 (Donji Vakuf – Bugojno od mosta Alije Izedbegovića do raskrižja kod mjesta Prusac) zbog obilježavanja manifestacije “Dani Ajvatovice” u mjestu Prusac, općina Donji Vakuf.

Za navedene dane, osim obustava za teretna motorna vozila i za ostala putnička motorna vozila kretanje će biti otežano i naizmjenično jednim slobodnim prometnim trakom.

Zbog kretanja većeg broja pješaka na kolovozu dionica puta Travnik-Donji Vakuf, Donji Vakuf-Jajce i Donji Vakuf-Prusac, kao i vremenskih prilika, odnosno visokih temperature, iz MUP-a SBŽ zamolili su za oprez i strpljenje svih sudionika u prometu, te poduzimanje svih mjera i radnji u zaštiti zdravlja ljudi i imovine.

Sudionici koji koriste gore navedene relacije u tranzitu, svoje kretanje mogu preusmjeriti alternativim pravcima, magistralna cesta M-16.4 Donje Putićevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugonjo-Kupres i Travnik-Kneževo-Banja Luka kako bi izbjegli moguće zastoje u prometu, a sebi olakšali efikasniji promet do željene destinacije.