Obrazovanje, hrabrost i upornost u formuli poslovnog uspjeha

U sklopu obilježavanja Dana poduzetništva Sveučilište “VITEZ” organiziralo Susrete s poduzetnicima.

Cilj je bio interaktivno spojiti poduzetnike iz različitih djelatnosti sa sadašnjim i potencijalnim studentima kako bi se upoznali sa znanjima, kompetencijama i vještinama potrebnim za uspješnu poslovnu karijeru.

Ugledni poduzetnici Zoran Gazibarić vlasnik tvrtke Nobil iz Nove Bile, Željko Grubešić vlasnik tvrtke XT-Computers Busovača i naš student, danas uspješan odvjetnik s vlastitom praksom i docent na Fakultetu pravnih nauka Sveučilišta “VITEZ”, dr. sc. Emir Sudžuka mnogobrojnim su studentima predstavili svoje karijere te načine savladavanja prepreka u postizanju uspjeha u svijetu poduzetništva. Upoznavanje s praktičnim primjerima prepoznavanja i iskorištavanja prilike za vlastiti biznis privuklo je veliku pažnju studenata u prepunom sveučilišnom amfiteatru.

“Temeljna znanja i vještine koje stječete u visokoškolskim ustanovama, kao i stalno usavršavanje nakon stjecanja formalnog obrazovanja, iznimno su važni pri profesionalnom obavljanju poslova. Kako biste se odvažili i započeli vlastiti posao morate, dakle, biti obrazovani, posvećeni radu i hrabri u preuzimanju odgovornosti”, poručili su ugledni gospodarstvenici, potkrepljujući te navode vlastitim primjerima i naporima koje su uložili na putu ka postizanju uspješne poslovne karijere.

Dosadašnji primjeri pak, koji pokazuju da studenti, nakon stjecanja diploma na Sveučilištu “VITEZ” Vitez, započinju uspješnu samostalnu karijeru, potvrđuju da obrazujemo kadrove koji mogu odgovoriti zahtjevima suvremenog poslovnog svijeta, čime istodobno daju doprinos i poboljšanju kvalitete života cjelokupne zajednice.

Moderatorice Susreta s poduzetnicima bile su doc. dr. Jamila Jaganjac i mag. oec. Tanja Mlakić s Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta “VITEZ” Vitez.

Prethodni članakPoduzeću FIS potreban djelatnik
Sljedeći članakProljeće se bliži kraju