Obradovat ćemo svoje navijače

plavcicSusret trećega kola Premijer lige Vitez – Željezničar uz to što je jedan od najzanimljivijih, navijači Viteza misle i rezultatski najneizvjesnijih, nedvojbeno je i visoko rizičan i težak zadatak za zeničku policiju. Jer, stadion na sportskom kompleksu Kamberovića polje gdje se susret igra, ima samo jednu tribinu kapaciteta nešto preko tri tisuće mjesta, a očekuje se dolazak velikog broja navijača obadva kluba. Vitežani će biti brojniji, ali i manje skloni incidentima bilo koje vrste od uvijek „ratnički” raspoloženih navijača Željezničara, pripadnika navijačke skupine „Manijaci” čiji je organizirani dolazak (350) već najavljen zeničkoj policiji.

Vitez nema organiziranu navijačku skupinu, ali imaju brojne navijače koji će u vlastitom aranžmanu stići u Zenicu i bučno će bodriti svoje nogometne ljubimce. Na zeničkoj policiji je zadatak i obveza da im to, u sigurnosnom ozračju, i omoguće. A da će tako i biti govori i činjenica da zenički MUP od PS Vitez, vezano za utakmicu Vitez – Željezničar nije tražio informacije o dolasku navijača Viteza u Zenicu, niti bilo koju (recimo, pojačanje u ljudstvu) vrstu pomoći. A prema informacijama s kojima raspolažemo u osiguranje ove utakmice bit će uključen veliki broj policajaca i jedna postrojba specijalne policije.

„Bodovi su nam potrebni kao kruh nasušni i sve ćemo poduzeti kako bi stigli do povoljnog rezultata. Nećemo se zatvoriti, bilo bi to pogubno, igrat ćemo otvoreno i nastojati, kako se to u nogometu kaže, zabiti gol više. Vjerujem da smo u stanju takvom igrom parirati aktualnom državnom prvaku Željezničaru i gledateljima, našim i gostujućim navijačima, prirediti nogometni užitak”, kazao je šef stručnoga stožera Viteza, Valentin Plavčić, uoči subotnjeg susreta u Zenici. Vitežani su prva dva susreta gostovali u Travniku (1 : 1) i u Banjaluci (1 : 0), a prvi domaći premijerligaški susret moraju igrati u Zenici jer Gradski stadion u Vitezu nema licenciju NS B i H. „To je za nas veliku hendikep i iako će u Zenicu stići veliki broj naših navijača i bučno nas bodriti, nedostajat će nam atmosfera i sportsko ozračje našeg stadiona u Vitezu. Međutim, što je, tu je, borit ćemo se i vjerujem obradovati naše vjerne navijače”, dodao je Valentin Plavčić. U prva dva kola dobrim obranama istakao se golman Filip Perković koji nije krio optimizam pred susret sa Željezničarom. „U stanju smo, budemo li svi na visini zadatka, maksimalno angažirani i koncentrirani ostvariti dobar rezultat i na kraju susreta se radovati”, poručio je Perković.

Vitez će protiv Željezničara najvjerojatnije nastupiti u sastavu: Perković – Badrov, Brekalo, Imamović, Pranjković – Jurić, Kapetan, j. Šantić, Dedić – Smriko, Dilaver.
U konkurenciji za nastup bit će i Živković, Livančić, Alić, Livaja, Hasanović, Šišić, Vidović i Mišić.

Z. Čilić