Obnovom i izgradnjom puta omogućili početak obnove porušenih kuća naselja Brdo kod Zabilja

Kako bi omogućili obnovu porušenih hrvatskih kuća za vrijeme Domovinskog rata, naselja Brdo-Ivišića kuće, kod Zabilja, mještani navedenog mjesta organizirali su akciju obnove i dodatne izgradnje puta od Krištinih kuća do Ivišića kuća u naseljenom mjestu Brdo. 

Više od kilometar puta je obnovljeno i uređeno, dok je dodatnih 300 metara puta, koji se nalazi na najkritičnijem mjestu, zbog velikog uspona betonirano. Pripremu i kompletnu izvedbu radova na navedenoj dionici puta uradili su sami mještani, dok im je Općina Vitez osigurala beton (94 m³), mreže (40 kom.) i nasipni materijal (100 m³).
Osim rada, svoj su doprinos mještani dali i prikupljanjem novčanih sredstava kojima je plaćen rad kombinirke-icebejke, te kupili i dodatnih 10 mreža koje su nedostajale kako bi se betoniranje puta moglo privesti kraju.

„Zahvaljujemo se načelniku općine i Općini Vitez, koji su poduprli projekt, kao i firmama koje su sudjelovale u dovozu i ugradnji betona, te svim judima koji su pomogli na bilo koji način, bilo radom, novčano ili osiguranjem pića i jela za radnike. Želio bih istaknuti kako smo ove godine izgradili i kapelicu pored Križa na Brdu“, kazao je portal Vitez.info Mirko Đotlo, predsjednik MZ Zabilje-Sadovače.

Obnovom i izgradnjom dodatnog dijela puta stvorile su se pretpostavke za obnovu porušenih kuća u predjelu Sučića, Petraša i ostatka Ivišića kuća, ali i omogućen je lakši dolazak, odnosno pristup kapelici-križu na Brdu, gdje se svake godine na Presveto trojstvo slavi sveta misa.

Prethodni članakEMF 2017: Susjedski derbi u Brnu, BiH danas protiv Srbije
Sljedeći članakDva pogotka Lovrinovića za pobjedu BiH nad Srbijom i plasman u osminu finala