Obnovljen rad podružnice HSP BiH u Vitezu

„Prije četiri mjeseca obnovili smo rad podružnice naše stranke u Vitezu koji je bio potpuno zamro, čak bi se moglo govoriti i o gašenju jedne od najstarijih podružnica stranaka s hrvatskim predznakom u našoj općini pa i na širem području“, kazao je predsjednik podružnice HSP-a BiH u Vitezu, dugogodišnji istaknuti član, Slaven Kraljević. To je kazao na svečanoj sjednici užeg rukovodstva podružnice održane u petak navečer, na kojoj su uručene zahvalnice najistaknutijim članovima, uglavnom i osnivačima ove stranke u Vitezu.

Zahvalnice su im uručene kao znak priznanja za sve ono što su u protekle 24 godine činili i radili kroz stranačke aktivnosti, za hrvatski puk Viteza i šireg srednjobosanskog područja. Jer, upravo su članovi HOS-a, odreda bili pripadnici HSP-a, bili u prvim redovima u borbi protiv srpskih agresorskih snaga i kasnije u borbama s Armijom BiH na srednjobosanskom području. Iz njihovih redova izrasla je i poznata postrojba za posebne namjene (PPN) „Vitezovi“, čiji je osnivač i prvi zapovjednik bio Darko Kraljević, brat sadašnjeg predsjednika podružnice HSP-a BiH u Vitezu, Slaven Kraljević.

„U obnovi naše podružnice u Vitezu imamo pomoć i podršku naših veterana, uvijek vjernih HSP-ovaca, i mogu reći kako je naša podružnica iz dana u dan jača i brojnija, u kojoj je najveći broj mladih ljudi, što nas posebno raduje“, kazao je Kraljević i dodao: „U Srednjobosanskoj županiji, za predstojeće opće izbore, imamo kandidate za sve razine vlasti i uvjeren sam da ćemo i mi iz Viteza dobrim izbornim rezultatima stranke dati značajan doprinos. Naša kampanja će biti vrlo skromna, može se reći pa i bez utroška novčanih sredstava, ali nama ništa nije teško, naše je srce veliko, pa će takvi biti i naši rezultati. Ne želimo i nećemo, ni na koji način, biti stranka razdora u hrvatskom korpusu, ali ni ničiji politički niti interesni taoci“, poručio je Kraljević.