Obnavljanje dječjeg festivala ˝Majski cvijet˝

Organizacijski odbor festivala obavještava da se od ove godine ponovno u Tuzlu vraća festival dječje pjesme “Majski cvijet”.

“Majski cvijet” počeo je s radom 1974. godine, a njegovi osnivači su bili Šimo Ešić, Vinko Krajtmajer i Branislav Pero Štumpf. Festival se, sve do ratnih devedesetih, održavao u organizaciji Doma mladih u Tuzli.

Udruženje gradski dječji hor “Slavuj” i dirigent Renata Bagarić u dogovoru s osnivačem, ponovno pokreće ovaj festival dječje autorske pjesme.

“Vraćanjem ovog festivala pružamo priliku malim pjevačima naše sredine, a i šireg regiona, da pokažu svoje muzičko umijeće i talenat. Ovo je nastavak misije da, kako kroz gradski dječji hor “Slavuj”, tako i kroz ovaj festival vratimo dječjoj pjesmi zasluženi značaj, a festivalom se značajno obogaćuje i upotpunjuje muzički i kulturni život Tuzle i šire regije”, ističe umjetnička direktorica novopokrenutog festivala, Renata Bagarić.

Već od prve godine ponovnog pokretanja, festival će imati međunarodni karakter, a zadržat će i logotip i obilježja po kojima je “Majski cvijet” bio prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji.

Poziv na konkurs i propozicije festivala bit će uskoro objavljene, a festival je planiran u drugoj polovini maja mjeseca u JU Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Organizacijski odbor festivala “Majski cvijet”

Prethodni članakNovi zimski junak u Vitezu: Snjegović Olaf iz Krčevina
Sljedeći članakZapočinje upis novih članova u školu rukometa RK “Vitez”