Obje ekipe iz BiH, Ecos Vitez i Sunnyland Sarajevo, u četvrtfinalu EMF Lige prvaka

Mininogometna Liga prvaka, koja se ove godine igra u Italiji, ulazi u svoju završnu fazu, a ono što može radovati sve ljubitelje mininogometa u BiH je činjenica kako su oba predstavnika naše države, Ecos iz Viteza i Sunnyland iz Sarajeva, izborila plasman u četvrtfinale.

Nakon što su uspješno apsolvirali grupnu fazu i natjecanje po skupinama predstavnici BiH su bili uspješni i u susretima osmine finala mininogometne Lige prvaka.

Ekipa Ecosa iz Viteza prva je odigrala svoju utakmicu osmine finala, a usprkos boljoj igri do pred sami kraj susreta bili su u zaostatku. Valja naglasiti kako su mnogi ekipu iz Rumunjske vidjeli kao jednog od glavnih favorita ovogodišnje lige prvaka. Ipak, vrhunske obrane golmana ekipe Mav Sports Timisoara iz Rumunjske spriječile su mininogometaše Ecosa da oni budu ti koji će imati vodstvo. Rumunji su vodili 1:0 od 5. minuta susreta. Ipak, sjajnim udarcem vratara Filipovića Ecos poravnava rezultat na 1:1 u 37. minutu. Kako do kraja susreta nije bilo promjena, pristupilo se izvođenju penala, gdje je Ecos bio spretniji, realiziravši dva penala te slavio ukupnim rezultatom 3:2 (2:1).

Sjajnu utakmicu odigrali su Sunnyland iz BiH i slovački Prešov. Ekipa iz Sarajeva vodila je nakon prvog poluvremena 2:0, a u drugom dijelu su imali prednost 3:1 i 4:3. Međutim, Slovaci se nisu predavali i uspjeli su izjednačiti na 4:4 te izboriti penale. Ako je drama bila ovih 4:4, što bismo tek mogli kazati za penale. Lutrija penala je potrajala, a na koncu je razlog za slavlje imala ekipa Sunnylanda koja je slavila ukupnim rezultatom 13:12 (9:8).

Ekipama Ecos Vitez i Sunnyland Sarajevo želimo puno sreće u nastavku mininogometne Lige prvaka, a nadamo se kako će nas razveseliti i u narednim utakmicama.