Objavljena dugoročna prognoza: U 2023. ulazimo s iznadprosječnim temperaturama

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je dugoročnu vremensku prognozu za naredna dva tjedna. Prema svemu sudeći, novogodišnje praznike provest ćemo s temperaturnim vrijednostima neuobičajenim za ovo doba godine.

Vikend iza nas bio je pretežno sunčan i iznadprosječno topal i dok su planine bile okupane sunce, jedino u kotlinama zbog dugotrajne magle sunčevi zraci nisu mogle doći do izražaja.

Od 28. prosinca, pa do kraja ove godine prognozira se umjereno do pretežito oblačno i djelomično sunčano vrijeme. U Bosni je u kotlinama moguća magla koja bi pred sami kraj godine mogla biti i dugotrajnija.

Zadržat će se iznadprosječno toplo vrijeme, a slab mraz moguć je u planinskim područjima. Jutarnje temperature zraka do kraja ove godine varirat će od nula do pet stupnjeva u Bosni, a najviše dnevne temperature kretat će se između pet i 11°C, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Početkom 2023. godine bez važnije promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i nešto toplije od prosjeka, piše Klix.

Kako je priopćeno iz FHMZ, pogled prema plavetnilu neba i Suncu u kotlinama i dalje će onemogućavati magla. Padaline se ne očekuju do kraja prognoznog perioda, odnosno do devetog siječnja.

  Jutarnje temperature početkom iduće godine varirat će u rasponu između jednog stupnja i šest stupnjeva, u Bosni, a na jugu do osam stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4 i 9 u Bosni, a do 12 stupnjeva u Hercegovini.