Obilježeno 50 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću

Zavičajni muzej Travnik, Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića i Društvo filatelista Travnik organizirali su tradicionalni 8. Susret zavičajnih pisaca središnje Bosne i promociju prigodne poštanske kuverte sa žigom u povodu 50 godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost, jedinom književnom nobelovcu sa ovih prostora Ivi Andriću.

– Ova godina je posebna jer se napunilo 50 godina od dodjele Nobelove nagrade i mi smo to na razne načine obilježavali. Za ovu priliku priredili smo sadržaj pod nazivom „Zavičajni pisci čitaju Andrića“ – kazao nam je Enes Škrgo, kustos Memorijalnog muzeja.
U suradnji sa Društvom filatelista i kolekcionara Travnik promovirana je nova filatelistička kuverta s motivom obljetnice 50 godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću. Kuvertu i žig promovirao je Mihajlo Sokanović ispred Društva filatelista Travnik.

Sve poštanske pošiljke koje su jučer upućene iz Pošte Travnik bile su označene posebnim poštanskim žigom s motivom ovog velikog jubileja.

Dnevni avaz