Obilježena 24. obljetnica osnutka HDZ-a BIH u Novom Travniku

Svečanost u povodu 24. obljetnice osnutka HDZ-a BiH u Novom Travniku, koja je upriličena u nedjelju u mjestu Rankovići, okupila je osnivače stranke, aktualno vodstvo i članove Općinske organizacije kao i predstavnice Zajednice žena i Mladeži HDZ-a BiH u Novom Travniku.

Riječi dobrodošlice visokom stranačkom izaslanstvu na čelu s predsjednikom stranke Draganom Čovićem uputila je predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Travnik Zdenka Džambas.

Ona je dodala kako je u protekle 24 godine novotravnički HDZ BiH krasi ustrajnost i borba u očuvanju interesa hrvatskog naroda od koje se niti jednog trenutka nije odustalo, priopćeno je iz te stranke.

Članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB Lidija Bradara okupljene je upoznala s aktualnim stanje u ŽSB i fukcioniranju vlasti, naglasivši važnost izlaska na izbore u listopadu te osiguranja deset zastupničkih mjesta u Saboru ŽSB kao i tri zastupnička mandata u Domu naroda Parlamenta F BiH.

U svom obraćanju, predsjednik stranke Draga Čović kazao je kako je HDZ BiH, zajedno s ostalim strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, snaga koja pobjeđuje i na idućim izborima nakon kojih “slijedi neminovna reorganizacija BiH”.

– Nitko više od hrvatskog naroda ne radi na očuvanju BiH čiju reorganizaciju moraju kreirati i prihvatiti i Hrvati i Srbi i Bošnjaci. Mi kao narod moramo znati što želimo, a kad to znamo, uvjeren sam kako možemo i ostvariti svoje planove te nakon reorganizacije krenuti s rješavanjem životnih pitanja. Uvjeren sam da bismo 90 posto njih mogli riješiti u iduće dvije do četiri godine. Preduvjet su promjene Ustava na kojima moraju raditi legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda – poručio je okupljenima Čović, navodi se u priopćenju.