Obilježena 21. godišnjica ubojstva travničkog Hrvata, povratnika i policajca Perice Bilića

Povratnik u Travnik, policajac Perica Bilić ubijen je 12. lipnja 1998. godine podmetnutom eksplozivnom napravom pod osobni automobil u dvorištu obiteljske kuće u travničkom prigradskom naselju Lovrići.

Svečano i dostojanstveno dvadesetprva godišnjica gnusnog ubojstva Perice Bilića obilježena je svetom misom zadušnicom i župnoj crkvi u Ovčarevu i na mjesnom groblju Torine gdje je pokojni perica i pokopan.

To su učinili, s dužnim pijetetom, članovi Peričine obitelji, i njegove radne kolege iz PU Travnik, iz policijskih uprava i policijskih postaje te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Sreednjobosanske županije.

Na žalost, još uvijek počinitelji i nalogodavci tog zločina nisu otkriveni, a po svemu sudeći više ih nitko i ne traži, iako se, uporno, bar u prethodnim godinama, papagajski znalo ponavljati, kako zločin ne zastarijeva i kako je istraga aktivna (?). A mogli bismo reći, sve se isto „preslikava“, već godinama, i u slučajevima ubojstava u poraću još sedam Hrvata povratnika, a uglavnom nisu otkriveni ni počinitelji brojnih drugih zločina i krivičnih djela počinjenih nad Hrvatima u Travniku i nad njihovom imovinom i sakralnim objektima.