Obilježen Međunarodni dan tolerancije u Vitezu

Općina Vitez uz potporu Misije OESS u BiH, Koalicije nevladinih udruženja iz Viteza „Razumijevanje“, Udruge sportskih pedagoga Vitez i svih osnovnih škola s područja općine Vitez je i ove godine obilježila Međunarodni dan tolerancije. Ovo je peta godina zaredom da se uz prigodan program obilježi Međunarodni dan tolerancije.
Tom prigodom održane su sportske igre mladih u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu u srijedu 15.11.2017. godine.

Sportske igre mladih otvorio je općinski načelnik, Tomislav Bošnjak–Matić prigodnim govorom, uputivši poruke mira i tolerancije svim nazočnim.

Učesnici na ovom projektu su bili učenici osnovnih škola, polaznici šestih razreda, njih stotinjak koji su se natjecali u više različitih sportskih disciplina gdje je do izražaja došla koordinacija, agilnost, fleksibilnost i preciznost samih učesnika.

Ekipe su nosile nazive poznatih europskih nogometnih klubova: Real Madrid, Barcelona, Arsenal i Bayern. Pobjednik današnjih sportskih igara je ekipa Real Madrid-a.

Najuspješnijim učesnicima, koji su kroz sportske igre promovirali vrijednosti tolerancije, uručene su medalje, majice i drugi prigodni pokloni.

 

Općina Vitez će i u budućnosti podržavati ovakve i slične projekte koji šalju pozitivne poruke za razumijevanje i toleranciju, kao i bolju budućnost svih nas.

Prethodni članakNestao Travničanin Ivo Domić, obitelj moli za pomoć!
Sljedeći članakNK Rijeka Kolibrići nastupili nogometnom turniru pod nazivom “Budi sportinaš”