Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U organizaciji Udruge „Osmjeh“ iz Novog Travnika u srijedu je na prigodan način obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ova Udruga je humanitarna, nevladina, dobrovoljna organizacija roditelja, prijatelja i građana koja rade i djeluje u interesu osoba s poteškoćama u razvoju, koje nisu u stanju sami brinuti se o sebi i ostvarivati prava koja im pripadaju. Udruga je osnovana 11. siječnja 2011. godine, predsjednik Udruge je Luka Ilinković, a Skupštine Samir Perenda.

Kako nam je kazao član Upravnog odbora , Stipo Lozančić, u Udruzi je registrirano 220 članova, a aktivnosti vezane za pomoć osobama sa invaliditetom traje tokom cijele godine i ima karakter moralne, materijalne i edukativne pomoći i njima i njihovim roditeljima. Uz niz sponzora, vrijednih aktivista članova Udruge, stalnu pomoć, materijalnu a i pomoć druge vrste (upošljavanje invalidnih osoba, ugradnja liftova u zgrade gdje žive invalidne osobe…) imaju od općinskih struktura vlasti na čelu s općinskim načelnikom, Refikom Lendom.

U povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Domu kulture u Novom Travniku Udruga „Osmjeh“ je organizirala prigodnu humanitarnu priredbu u kojoj su učešće uzeli učenici i nastavnici osnovnih i srednjih novotravničkih škola, te štićenici Ustanove za djecu i mladež s poteškoćama u razvoju „Duga“ iz Novog Travnika.

Prigodnim riječima okupljenim u prepunoj dvorani Doma kulture obratili su se predsjednik Skupštine Udruge „Osmjeh“ Samir Perenda i općinski načelnik Novog Travnika, Refik Lendo.