Obilježavanje blagdana Velike Gospe u župi Dolac

U sklopu obilježavanja blagdana Velike Gospe u travničkoj župi Dolac bit će organizirano nekoliko kulturnih i sportskih manifestacija.

Među najznačajnijim bit će svakako izložba umjetničkih djela gotovo 20 umjetnika Lašvanske doline, a sredstva od prodanih umjetnina namijenjena su za obnovu zvonika filijalne crkve u Donjem Putićevu, koji je za vrijeme rata teško oštećen, a kasnije miniran i srušen.

Izložba će biti upriličena na blagdan Velike Gospe, u petak, 15. kolovoza 2014. godine, s početkom u 19 sati. Izložba će biti postavljena u Domu kulture “Ivo Andrić” u Docu, a organizator izložbe je udruga “Naša zemlja”.

Donje Putićevo bit će domaćin i drugog malonogometnog turnira “Velika Gospa”, koji će ove godine biti održan kroz četiri dana, od 14. do 17. kolovoza.

Na prošle godine izgrađenom igralištu za male sportove malonogometni turnir će i ove godine okupiti velik broj ekipa iz Lašvanske doline.

“Naša želja je pretvoriti ovaj turnir u tradiciju, jer smo dugo godina pokušavali stvoriti preduvjete da bi mogli organizirati nešto slično. Sada kada smo osigurali optimalne uvjete nastojat ćemo maksimalno koristiti pogodnosti koje nam pruža igralište za male sportove. Ovim putem pozivam sve ljubitelje sporta da od četvrtka do nedjelje posjete Donje Putićevo i uživaju u ovogodišnjem turniru”, kazao je u najavi turnira Ivica Augustinović, u ime organizacijskog odbora.

Prethodni članakUsprkos porazu protiv Olimpica uzdignute glave u nastavak prvenstva
Sljedeći članakFOTO: Pješčana igra na plaži ili umjetnost