Obijena kuća u Novoj Biloj te ukradeno vozilo u Kačunima, maloljetni lopovi uhvaćeni

Rano jutros (ponedjeljak, 00:30) maloljetnici iz Busovače uhvačeni su u obijanju obiteljske kuće u Novoj Biloj, u Kačunima ukraden Golf 2, koji je poslije pronađen u općini Fojnica, uhvaćeni i lopovi.

U PS Busovača, dana 17. 5. prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW – Golf 2 koje je bilo parkirano u mjestu Kačuni, općina Busovača. Uviđaj na licu mjesta i druge istražne radnje izvršili su službenici OKP PU Kiseljak. Oko 11,55 sati ukradeno vozilo primječeno je na području općine Fojnica, te je na teren upućena patrola PS Fojnica koja je izvršila obilazak šireg područja, te u mjestu Lučice, općina Fojnica, pronašla navedeno vozilo. Pored vozila zatečene su osobe koja se mogu dovesti u vezu sa krađom vozila, a radi se o maloljetnim osobama, M.K. (1997) i A.P. (1999), oba s područja općine Busovača. Uviđajne radnje su izvršene od strane službenika OKP PU Kiseljak, a vozilo je vraćeno vlasniku. Protiv osumnjičenih će, po okončanju kriminalističke obrade, biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Dana 19. 5. 2014. godine u 00,30 od strane zaštitarske agencije u PS Travnik prijavljeno da je u obiteljskoj kući vlasništvo S. D. iz Nove Bile u toku provala. Odmah se na lice mjesta uputila patrola policije, koja je pregledom kuće na tavanu  pronašla izvršioce. Radi se o maloljetnim osobama K.M.(1997) i P.A. (1999), oba sa područja općine Busovača. Kod osumnjičenih su pronađena i dva bicikla koja su prethodno ukrali također na području Nove Bile, te su isti lišeni slobode. U toku je njihova kriminalistička obrada od strane službenika PS Travnik, nakon čega će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Dana 16.5.2014. godine u 13,30 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M-5 u mjestu Buhine kuće, općina Vitez. U nezgodi su učestvovali: H.U. (1955) iz Bugojna upravljajući teretnim vozilom marke „Man” i D.Š. (1960) iz Viteza, koji je upravljao skuterom. Motociklista je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a uviđaj su izvršili službenici OKPPU Travnik.

U nedjelju 18.5., u 13,25 sati dogodila se prometna nezgoda u mjestu Zabilje, općina Vitez. U nezgodi su učestvovali motocikl marke Yamaha, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao F.Đ. (1999) iz Viteza i putničko motorno vozilo marke Isuzu, kojim je upravljao Ž.G. (1962) iz Viteza. Motociklista je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a uviđaj su izvršili službenici OKP PU Travnik.

Iz prometa je isključeno 8 vozila i 24 vozača motornih vozila, te su uručena 194 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja a evidentirana su i 103 prekršaja mobilnim radarom.

Na magistralnom  putu M-16 na relaciji Jajce – Crna Rijeka promet  je u potpunosti obustavljen za sva vozila zbog potkopavanja kolovoza u mjestu Lučina, općina Jajce. Promet prema Banjaluci se odvija pravcem Jajce – Mrkonjić Grad – Banjaluka