Obespravljeni radnici konfekcije ‘Borac’ stigli u Novi Travnik

Obespravljeni radnici konfekcije “Borac” iz Travnika, njih pedesetak, stigli su u Novi Travnik gdje će, kako su najavili, blokirati rad porezne uprave.

Radnici traže uvezivanje radnog staža i naglašavaju da su prevareni. Sindikalni povjerenik konfekcije “Borac” Samir Zahirović kaže kako je uvezivanje staža za više od 177 nezbrinutih radnika “Borca” dogovoreno prije mjeseca dana na sastanku u Vladi Federacije, ali da do toga nije došlo, javlja Fena.

“Imamo poreznu upravu koja ne želi riješiti status radnika. Danas ćemo pješice krenuti u Novi Travnik, gdje ćemo blokirati poreznu upravu. Ako se ništa ne dogodi, u ponedjeljak ćemo pješice u Sarajevo, pa da vidim hoće li gospoda to dozvoliti bolesnim ženama. Novac za uvezivanje staža imamo od prodaje nekretnina i ne tražimo nikakvu milostinju”, kazao je Zahirović.

Radnici su jučer prosvjedovali ispred zgrade porezne uprave u Travniku, no ističu da im se nitko nije obratio jer su u zgradu svi napustili prije nego što su radnici stigli.

Nekadašnji radnici konfekcije “Borac”, koji su ostali bez posla, očekuju da im radni staž bude uvezan novcem od prodaje hotela “Lipa” u Travniku. Među njima je 40 onih koji su stekli pravo na mirovinu, dok je 40 teško oboljelih.