Obavještenje Službe za civilnu zaštitu Travnik

Iz Službe za civilnu zaštitu Travnik pozivaju građane s područja travničke općine, koji su vlasnici ili korisnici  stambenih ili poslovnih objekata, da u idućem razdoblju redovito čiste od snijega pločnike i prilazne puteve do svojih objekata.

“Snijeg ili led koji prijeti pasti s krova vašeg stambenog ili poslovnog objekta dužni ste ukloniti sami ili angažiranjem stručnih službi. Zavisno od nosivosti krovne konstrukcije vašeg stambenog ili poslovnog objekta i od debljine, odnosno težine sniježnog pokrivača, procjenite je li snijeg potrebno ukloniti s krova, te po potrebi to i učinite kako se krov ne bi urušio.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padavina i neočišćenih puteva ostali izolirani a u žurnoj ste situaciji (slučaj potrebe doktorske ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, opskrbe neophodnim namirnicama ili energentima i slično) nazovite broj 030/518-135 ili 121 s kojeg će se dobijati potrebne informacije i upute za pružanje potrebne pomoći“, stoji, između ostalog, u obavještenju Službe za civilnu zaštitu općine Travnik.

Iz ove službe apeliraju na građane da, bez velike potrebe, ne kreću na putovanje te savjetuju da starijim, bolesnim i iznemoglim osobama, za koje znaju, iskažu svoju solidarnost i daju svoj doprinos što bržem i lakšem prevladavanju ovih ekstremnih uvjeta.