Obavijest o uklanjanju reklamnih panoa

Općina Vitez je uputila obavijest svim privrednim subjektima, s područja općine Vitez, koji imaju postavljene reklamne panoe – znakove uz magistralnu cestu M – 5, a za koja nemaju urednu urbanističko-građevinsku dokumentaciju, da pokrenu postupak legalizacije istih ili da ukoliko to ne žele da izvrše uklanjanje nelegalno postavljenih reklamnih panoa – znakova.

Kako se navodi u obavještenju općine Vitez JP Ceste Federacije BIH u ranijem su periodu izvršile obavještavanje svih subjekata o postupku legalizacije odnosno o postupku uklanjanja nelegaliziranih reklamnih znakova – panoa te da će pristupiti planskom uklanjanju istih uz magistralnu cestu M-5 na dan 30.05. tekuće godine.

U cilju sprječavanja eventualnih problema i nejasnoća na terenu prilikom uklanjanja Općina Vitez je obavještenjem htjela podsjetiti privredne subjekte na naprijed navedene obaveze.

U prilogu obavještenja privrednim subjektima je dostavljen i dopis JP Ceste Federacije BIH o planirnom uklanjanju nelegalno postavljenih reklamnih znakova – panoa.

{gallery}gospodarstvo/jp_ceste{/gallery}