Obavijest o ažuriranju podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) te Registru klijenata u Općini Vitez

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači, fizička te pravna lica s područja općine Vitez koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK) da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.3.2017. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nosioca gazdinstva, članova, broj žiro-računa, prebivališta ili sjedišta, dužni su prijaviti u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je preduvjet za ostvarivanje prava na poticaje u oblasti poljoprivrede na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Vitez, ured broj 213. u Službi za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez ili putem broja telefona 030 718 217.

Prethodni članakU Čitluku predstavljena knjiga “Ljudi i vrijeme” Zvonimira Čilića
Sljedeći članakIvica Đotlo iz Viteza izrađuje stare jedrenjake