Obavijest iz MUP-a SBŽ o obustavi prometa

Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije (MUP SBŽ) uputio je obavijest svim sudionicima u prometu, da je rješenjem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija obustavljen promet za teretna motorna vozila zbog održavanja vjerske manifestacije „Dani Ajvatovice” u Donjem Vakufu dana u subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja 2013. godine u razdoblju od 16,00 do 17,00 sati.

Na magistralnoj cesti M-5 u potpunosti se obustavlja promet na dijelu ceste koja prolazi kroz centar grada (od ulice 14. semptembra i ulice 770 Slavne brdske brigade od PTT do benzinske crpke INA), te na magistralnoj cesti M-16 (Donji Vakuf–Bugojno od mosta Alije Izedbegovića do raskrižja za mjesto Prusac ).

U subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja 2013. godine, nastupa zabrana prevoza eksplozivnih materija na cijelom području SBŽ, sukladno Rješenju – Zabrana prometa eksplozivnih materija.

“Za navedene dane kretanje za ostala vozila bit će otežano i molimo sve sudionike u prometu koji imaju namjeru da se kreću na dionici puta Travnik-Donji Vakuf-Bugojno i Travnik-Donji Vakuf-Jajce za vrijeme održavanja vjerske manifestacije „Dani Ajvatovice” da poštuju prometne propise i upute ovlaštenih službenih osoba. Zbog kretanja većeg broja pješaka na dionici puta Travnik-Donji Vakuf i Donji Vakuf–Prusac, molimo sve sudionike u prometu za oprez i strpljenje, te da poduzmu sve mjere i radnje u zaštiti zdravlja ljudi i imovine”, navodi se u priopćenju za javnost MUP-a SBŽ.

Iz MUP-a SBŽ uputili su zamolbu svim sudionicima u prometu da svoje kretanje preusmjere alternativnim pravcima, magistralna cesta M-16 Donje Putićevo–Novi Travnik-Rostovo i Travnik-Kneževo-Banja Luka, kako bi izbjegli zastoje u prometu, a sebi omogućili efikasniji promet do željene destinacije.