NS BiH će pomoći premierligašima s blizu milijun KM

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NS BiH) i predstojeće sezone pomoći će klubovima Premijer lige BiH koje će osloboditi plaćanja članarine, ali i službenih lica utakmica.

“Uz kotizaciju koja je ranije koštala 12.000 maraka, sudionici Premier lige BiH ni naredne sezone neće plaćati službena lica utakmica, čime će svaki od 16 klubova uštedjeti po 60.000 maraka. U konačnici ukupna suma kojom ćemo pomoći klubovima u narednoj sezoni iz vlastitih, ali i sredstava sponzora lige BH Telecoma blizu je milijun maraka, odnosno 960.000 KM”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za natjecanje NS BiH, dodavši:

“Svakom od klubova uoči početka prvenstva podijelit ćemo i po 50 lopti Brazuka, poznatog proizvođača Adidasa. Brazuka će biti i oficijelna lopta bh. šampionata u sezoni 2015/16. Natjecanje pokušavamo unaprijediti iz godinu u godinu i prema reakcijama i iz samih klubova u tome, s velikim zadovoljstvom mogu potvrditi, i uspijevamo”.

Na dan ždrijebanja rasporeda utakmica Premijer lige BiH 10. srpnja čelnici NS BiH održat će i sastanak s predstavnicima klubova gdje će ih još jednom upoznati s pravima i obavezama iz ugovora s generalnim sponzorom takmičenja BH Telecomom, kako “ne bi bilo prostora za različita natjecanja odredbi”.

“Ždrijeb rasporeda utakmica bit će vjerojatno poludirigiran jer klubovi iz istih mjesta imaju pravo poslati administraciji Saveza zahtjev da igraju u različitim terminima domaće utakmica u odnosu na gradske rivale kako je to slučaj bio i u minulim sezonama. Imat ćemo i niz seminara pred start prvenstva da bismo se posebno pripremili za sve izazove iz sigurnosnog aspekta organizacije mečeva. Poduzeti ćemo i dodatne korake oko regularnosti, obzirom da znamo da je pred nama kompleksna sezona na kraju koje će šest klubova ispasti u niži rang zbog smanjenja sa 16 na 12 timova u Premier ligi BiH od iduće natjecateljske godine”, kazao je Pilav za Anadolu Agency.

Predstojeća sezona u Premijer ligi BiH počinje 25. srpnja, a u jesenjem dijelu šampionata bit će odigrano 18 kola. Pauzi između dva dijela prvenstva trajat će kraće nego li ranijih godina zato što će proljetna polusezona startati 27. veljače.

Prethodni članakTravnik domaćin IV. Futura Moot Court natjecanja studenata prava u simulaciji suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava
Sljedeći članakU Busovači održana vatrogasna pokazna vježba