Novotravničanin i Travničanin uznemiravali građane na facebooku, kažnjeni sa 200 KM

Dana 20.03.2020.godine policijski službenici PS Travnik izdali su prekršajni nalog osobi S.M. rođen 1985. godine iz Travnika, zbog toga što je narušio javni red i mir objavom video linka na društvenoj mreži Facebook, u kojem govori da će se po cijeloj Bosni vozati i širiti korona virus. Na taj način navedena osoba je izazvala uznemirenost većeg broja građana.

Drugi evidentirani slučaj je u Novom Travniku, gdje su policijski službenici dana 24.03.2020.godine izdali prekršajni nalog osobi H.B. rođen 1998. godine zbog uznemiravanja većeg broja građana objavom na društvenoj mreži Facebook. Tom prilikom isti je objavio tekst u kojem navodi da je bio u Bosni i da se nije pregledao, te da treba namjerno širiti zarazu.

Shodno Zakonu o Javnom redu i miru Srednjobosanskog kantona, navedenim počiniteljima putem prekršajnih naloga izrečene su novčane kazne u iznosu od 200,00 KM.

Molimo građane da ne koriste društvene mreže u svrhu uznemiravanja drugih, jer će službenici policije i u narednom periodu raditi na sankcionisanju svih ovakvih i sličnih prekršaja, priopćio je MUP-a.

Prethodni članakKatolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik – sjajan primjer funkcioniranja učenja na daljinu
Sljedeći članakMUP SBŽ: Obavijest za javnost u vezi izdavanja osobnih dokumenata