Novotravničani pružili podršku osobama s invaliditetom

Udruženje “Osmijeh” i Udruženje oboljelih od celijakije organizirali su humanitarnu priredbu povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Dvorana Doma kulture u Novom Travniku u četvrtak je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Mnogobrojni Novotravničani su došli pružiti podršku osobama s invaliditetom, a za odličan kulturno-zabavni program pobrinuli su se štićenici Centra “Duga”, učenici Osnovne muzičke škole “Novi Travnik”, učenici Osnovne glazbene škole “Novi Travnik” kao i osnovci iz škola “Novi Travnik”, “Edhem Mulabdić”, “Safvet-beg Bašagić”, “Mehmedalija Mak Dizdar”, i “Musa Čazim Čatić”.

Predsjednik Udruženja “Osmijeh” Luka Ilinković se zahvalio svima koji pružaju podršku ovom udruženju, a posebno Udruzi “Dok teče Lašva” na njihovoj donaciji.

Manifestacija je organizirana povodom 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a sve s ciljem promoviranja razumijevanja problema invaliditeta i davanja podrške pravima i dostojanstvu osoba s invaliditetom, kazao je Ilinković.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo te pohvalio organizaciju ovog događaja i još jednom pozvao sve Novotravničane da poštuju drugog i drugačijeg, posebice kad se radi o najmlađima.

Svi posjetitelji su bili u mogućnosti donirati novac koji će ova dva Udruženja iskoristiti kako bi nastavili sa svojim radom. (Drukčiji radio)

Prethodni članakKarl Popper debata za srednjoškolce Kantona Središnja Bosna
Sljedeći članakPočetkom iduće godine i u BiH poskupljuje kava, brojni građani negoduju