Novotravničani odali počast Gabrijelu, posljednje zbogom

Građani Novog Travnika izašli su jučer u poslijepodnevnim satima na trg ispred Općine Novi Travnik tražeći istinu za Gabrijela.
Okupilo se nekoliko stotina novotravničana kako bi zapalili svijeće i odali počast Gabrijelu Trbari koji je u četvrtak preminuo u UKC Sarajevo.
Podsjećamo, Gabrijel Trbara je pod zasad još nejasnim okolnostima u noći sa utorka na srijedu prošlog tjedna zadobio teške ozljede u Bolnici u Travniku, gdje je bio smješten na liječenju, kada se zapalio krevet na kojem je ležao.
Obitelj Trbara je uvjerena da se požar dogodio zbog propusta osoblja na Odjelu neurologije i psihijatrije JU Bolnice Travnik i zbog toga su Kantonalnom tužiteljstvu Travnik podnijeli kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba.
Roditelji odbacuju mogućnost da se Gabrijel sam zapalio, s obzirom na to da su mu, kako kažu, obje ruke bile vezane za bolnički krevet duplim kaiševima.
Nakon saznanja da je Gabrijel preminuo, neformalna skupina građana Novog Travnika pokrenula je inicijativu putem Facebooka i okupila se na Gradskom trgu – svi s istim pitanjem – tko je kriv za Gabrijelovu smrt?
Bolnica u Travniku u svom službenom priopćenju navodi da je uzrok požara još nepoznat, dok je MUP-u SBK-a slučaj prijavljen kao samozapaljenje, a što je istina još uvijek nije jasno.
Posljednji ispraćaj bit će u subotu, 29. travnja, sa početkom u 16 sati na groblju u Rastovcima.

Prethodni članakJedna osoba poginula, a tri ozlijeđene u prometnoj nesreći
Sljedeći članakHNS-ov Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH