Novotravničani darivali krv

Novotravnicani-darivali-krv

Novotravnicani-darivali-krvAkciju vrijednu pozornosti organizirala je Općinska organizacija Crvenog križa Novog Travnika. Riječ je o akciji darivanja krvi u utorak u novobiljanskoj i travničkoj bolnici, a ovaj put odazvalo se blizu pedeset građana Novog Travnika, različitoga spola i životne dobi. Među njima je desetak darovatelja koji su krv dali 40, 50 pa i više puta, a i četvoro mladih koji su se u ovu humanu akciju uključili prvi put.

„Želim naglasiti da je ova akcija naše Općinske organizacije Crvenog križa tradicionalna, a organiziramo je tri puta godišnje. Svaki put imamo dobar odziv kao, uostalom, i ovaj put, a raduje što se u ovakve humane akcije uključuje sve više mladih ljudi. Potvrda toga je i činjenica da već godinama organiziramo darivanje krvi novotravničkih maturanata i akcija je, iz godine u godinu, sve masovnija”, kaže nam voditelj Općinske organizacije CK Novog Travnika, vrijedni Marijan Lovrinović.

Zadovoljstvo uspješno organiziranom akcijom nije krila ni dr. Ankica Martić, voditeljica transfuziologije u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. „Općinska organizacija CK Novi Travnik spada u one organizacije, udruge, udruženja…, na koje se, kada je darivanje krvi u pitanju, uvijek možemo osloniti i pouzdati. Jer, osim ovih redovitih akcija, desetak i više davatelja krvi iz Novog Travnika, u slučaju hitnosti, uvijek su nam na dispoziciji, spremni uskočiti i pomoći i tako pomoći u spašavanju ljudskoga života. Oni, ali i svi drugi koji krv daruju, zaslužuju zahvalnost i poštovanje”, kazala nam je dr. Ankica Martić.

Z. Čilić