Novogodišnja večer odnijela dva mlada života, velik broj teško stradalih

Dvije osobe smrtno su stradale, a više osoba je zadobilo teške povrede u tri prometne nesreće na regionalnom putu R 413 u novogodišnjoj noći, piše Dnevni avaz.

Dvadeset minuta prije ponoći na dionici puta R 413 A između Mudrika i Babanovca s puta je sletjelo vozilo „Fiat” nepoznatih registarskih oznaka i tom prilikom smrtno je stradao vozač, dvadesetogodišnji Belmin R. iz Turbeta u općini Travnik. Uviđaj na mjestu nesreće obavili su istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Travnik.

Slijetanje s ceste u mjestu Mudrike

Prvog dana Nove godine oko 1,20 sati na istom putu na dionici između Turbeta i Šešića s puta je sletjelo vozilo „golf 2″ bez registarskih oznaka i tom prilikom teško su povrijeđene tri osobe koje su prevezene u JU Bolnica Travnik. Dežurni liječnik konstatirao je smrt osamnaestogodišnjeg Hasiba Z. iz Viteza, dok su teške tjelsne povrede konstatirane kod Borisa O. (19) i Zorana K. (25), oba iz Viteza. Uviđaj su obavili istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Travnik.

Prvog dana Nove godine na dionici između Turbeta i Šešića u mjestu Mudrike s puta je sletjelo i vozilo „golf 2″ bijele boje, a vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Na magistralnom putu M – 16 u mjestu Nević Polje, općina Novi Travnik Denis D. iz Novog Travnika sletio sa puta vozilom BMW i tom prilikom srušio je rasvjetni stub, te stub i nadzornu kameru MUP-a SBŽ.

K.K. / Dnevni avaz