NOVO U VITEZU: Slana soba ‘Vita Salis’! (FOTO)

Vitez je od početka rujna bogatiji za Slanu sobu “Vita Salis”.

Što je slana soba i čemu služi pročitajte u nastavku teksta, a mi vam svakako preporučamo i da posjetite Slanu sobu “Vita Salis” u Vitezu i iskoristite mogućnosti koje vam nudi.

Slana soba je sterilna prostorija obložena prirodnom kamenom soli, u kojoj su stvoreni uvjeti boravka vrlo slični onima u slanim špiljama i rudnicima soli. Temperatura u sobi kreće se između 20 i 25 C, vlažnost zraka je 40-50%, uz visoku koncentraciju negativnih iona.

Kristalna kamena sol, kao prirodni ionizator, efikasno poboljšava kvalitetu zraka, proizvodi negativne ione koje nalazimo u predjelima u blizini mora, slapova, ili nakon oluja. Tijekom terapije halogenerator raspršuje fine čestice kamene soli, stvarajući tako mikroklimu vrlo sličnu onoj u slanim pećinama.

Boravak u takvoj mikroklimi i udisanje na taj način obogaćenog zraka, aerosola, nazivamo haloterapijom ili solnom terapijom. Boravak u slanoj sobi, prirodno liječenje i relaksacija, obogaćeni su opuštajućim utjecajem glazbe i svjetlosti.

Uvjeti u slanoj sobi imitiraju efekt prirodne slane špilje, s neophodnom kontrolom mikroklime da bi se dostigli korisni rezultati halo-terapije. Zrak je obogaćen suhim, slanim aerosolom kojeg u sobu za terapiju kontrolirano upuhuje poseban uređaj – halogenerator. Veličina čestica slanog aerosola je od 1-5 mikrona i lako se inhaliraju normalnim disanjem, čime postižu dokazani pozitivni efekti. Ovakve karakteristike aerosola osiguravaju prenošenje efekata suhe soli gdje je najpotrebnije.

HALOTERAPIJA:

Haloterapija je prirodna i medicinski dokazana i priznata metoda liječenja, koja se temelji na boravku osobe u ugodnoj atmosferi slane sobe. Mogu je koristiti djeca, odrasli, starije osobe, trudnice i sportaši, jer nije agresivna, ugodna je i bez ikakvih štetnih nuspojava. Važno je napomenuti da haloterapija ne zamjenjuje terapiju lijekovima, ali uvelike pomaže smanjenju te reducira potrebu za njihovim korištenjem. Boravak djeci uljepšavaju ponuđene igračke pa nema neugode i straha povezanih s liječenjem u bolnicama.

HALOTERAPIJA učinkovito djeluje kod:

astma
bronhitis
pneumonija
bolesti dišnih putova
kronične upale grla
kronične respiratorne bolesti
česte virusne infekcije
kronične infekcije uha, grla i nosa
sve vrste alergija
kožni problemi
bolovi u zglobovima, artritis
pušački kašalj

RADNO VRIJEME:
PONEDJELJAK – PETAK 12:00 – 20:00
SUBOTA 9:00 – 14:00
ili telefonski po dogovoru

Stjepana Radića b.b.
Vitez – Bosna i Hercegovina
Tel: +387 30 710 943
Mob: +387 63 462 317
vitasalis@gmail.com