Novo pojačanje Ivan Peko

Novi igrač premijerligaša Viteza je napadač Ivan Peko, donedavno igrač Zrinjskog gdje je ovaj dvadeset sedmogodišnjak igrački i ponikao.

No, Peko je već sa 17 godina postao igrač Dinama iz Zagreba odakle je, nakon jedne polu sezone, na posudbu poslan u sestrinsku Lokomativu za koju je nastupao do srpnja 2012. godine, kada se vratio u Dinamo. Nakon godinu dana, 2013. ponovo se vraća u Lokomativu odakle je 2014. otišao u Širkoki Brijeg, a godinu dana kasnije vratio se kući, u matični Zrinjski.

„Prirodna pozicija mi je desno krilo, a igrao sam i polu špicu, desnog beka… Služim se dobro s obje noge i vjerujem kako ću dati doprinos koji se od mene i očekuje u ostvarivanju zacrtanih ciljeva mog novog kluba Viteza. Već sam nastupao u Vitezu kao igrač drugih klubova, poznajem većinu igrača, nastojat ću igrati što bolje, opravdati ukazano mi povjerenje, a kasnije, nakon dobrih igara u Vitezu, ako Bog da, planiram otisnuti se u inozemstvo“, kazao je za Vitez.info Peko pred početak prvog treninga s igračima Viteza.

Vijest o dolasku Peke obradovala je navijače Viteza jer s njim, te s Novakom u Vukovićem, uveliko bi se trebala promijeniti „krvna slika“ u dosadašnjem dijelu prvenstva anemičnog Viteza. Istina, od ove trojke od koje se zaista očekuje mnogo, protiv Čelika u subotu u Vitezu pravo nastupa je stekao tek Leopold Novak.

Peko će, po svemu sudeći, za Vitežane premijerno nastupiti već u srijedu u Kupu BiH u gostima protiv Ljubića, dok se konačno rješenje prava igranja Josipa Vukovića još čeka. A po svemu sudeći on će, skupa s Novakom i Pekom prvi put zaigrati za Vitez u 9. kolu u gostima u Širokom Brijegu.

Prethodni članakBh. malinari najavili prosvjede ako se ne ispune njihovi zahtjevi
Sljedeći članakMeca i Omčo stižu u Vitez