Novina na Facebooku: Kratki video kao profilna fotografija

Ako jedna slika vrijedi 1.000 riječi onda zamislite koliko video od sedam sekundi vrijedi 7.000 riječi, možda malo više.
Naime, od 21. ožujka Facebook je ponudio opciju da od svoje profilne fotografije napravite profilni video.

Opcija da vam .GIF sličica sa kratkom animacijom je već odavno dostupna, no sada – pravi video može poslužiti kao vas prvi identifikator na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

Video možete snimiti ili uploadovati, i tako se prezentirati svakome ko posjeti vaš profil. Facebook je to i objavio na svom blogu.

Primijetili ste sigurno i brojne promjene u samom interfaceu Facebooka, koje će se dešavati i narednih nekoliko dana, a uvest će i privremene filtre za profilne fotografija i videa.

Princip je jednostavan: Otvorite svoj profil na Facebooku putem mobilnog telefona, kliknite na svoju aktualnu profilnu fotografiju, a potom odaberite opciju “Take a New Profile Video” ili “Upolad a Video or Photo”, naravno u zavisnosti da li želite odabrati već postojeći video sa mobilnog aparata ili se želite snimiti i tako prezentirati svim posjetiteljima.

Onda odaberite jedan od frameova koji će se prikazivati kao zamrznuti dok se vaš profil ne otvori i to je to. Sada je vaš Facebook vizualni identitet promijenjen.

Za detaljnije pojašnjenje, pogledajte video koji se nalazi u prilogu.