Novi Travnik pred dvije tisuće navijača osigurao prolazak u Prvu ligu

Budućnost je u Novi Travnik doputovala s prednošću 2:0, ali publika je vidjela dosta uzbuđenja i na kraju ipak slavlje domaćih koji su napravili pravu malu senzaciju te slavili 4:1.

- REKLAMA -

Novi Travnik je prvi zaprijetio u 17. minuti kada je šutirao kapiten Skopljak, no golman Mujkić sigurno brani. Nešto kasnije pokušao je i Ramić, ostalo je 0:0.

U 23. minuti sjajna šansa za Novotravničane. Petak je bio sam, ali se ne snalazi i propala je sjajna šansa. Budućnost je prijetila iz kontri, a zatim je Ćutahiju isprobao Trumić.

Domaći navijači su se radovali u 35. minuti kada prelijep pogodak postiže Petak. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Mamuša pogađa za 2:0.

Bila je to erupcija oduševljenja kod domaćih navijača, ali sve je smirio Berbić koji je nedugo zatim smanjio na 2:1.

Nisu se domaći predavali iako je nade bilo sve manje. U 80. minuti penal za domaće. Siguran realizator bio je Hodžić i domaćima je trebao jedan pogodak za plasman u Prvu ligu FBiH.

Krenuli su izabranici Olivera Vujice, inače dugogodišnjeg trenera NK “Busovača”, na sve ili ništa, te im se to isplatilo pet minuta prije kraja kada Hodžić matira Mujkića za 4:1.

Na kraju veliko slavlje domaćih igrača i navijača s obzirom na to da će se u Novom Travniku naredne sezone igrati prvoligaški nogomet.

Kvalifikacije za Prvu ligu FBiH:

NK Novi Travnik – FK Budućnost 4-1
Novi Travnik : 10. 06. 2018. godine
Stadion: Gradski
Gledatelja: 2000
Sudija: Adnan Kasupović iz Bihaća
Strijelci: Petak u 23 minuti, Mamuša u 49 minuti, Hodžić u 80 (p) i 85 minuti za Novi Travnik, Berbić za Budućnost

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Smajić, Buljubašić, Ramić, Hodžić, Heco, Petak, Mamuša, Skopljak.

FK Budućnost: Mujkić, Trumić, Gogić, Sulejmanović, Mustafić, Šehić, Mahmutović, Zulić, Džinić, Idrizović.

Top akcija 18.-27.1.