Novi Travnik: Osuđen muškarac koji je ubio punca na spavanju

Vijeće Županijskog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedala sutkinja Lazarela Porić, osudilo je na je na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina i osam mjeseci Ćamila Hašića (27) iz Novog Travnika koji je 9. prosinca prošle godine hicima iz automatske puške usmrtio punca, pastira Dževada Ramulja (51), prenosi Avaz.

Hašiću je produžen pritvor koji može trajati najviše devet mjeseci ili do nove odluke suda.

U presudi se navodi da je Hašić zločin počinio zajedno sa Š. R (15), sinom žrtve, i njegovim maloljetnim rođakom H. R.

Njih trojica su iz kuće oštećenog Dževada prethodno uzeli automatsku pušku s bojevim streljivom koju su ostavili u Opel Astri. Da bi osigurali alibi, kobnog dana su oko 18 sati posjetili obitelj Sabahudina Ramulja, koji stanuje u njihovoj blizini, gdje su se zadržali do 22 sata.

Zatim se Hašić s maloljetnicima Opelom dovezao do mjesta gdje Dževad drži kamp – kućicu u kojoj je on spavao dok je čuvao ovce u selu Muholjići kod Novog Travnika.

Upali su u kamp-kućicu i Hašić mu je pucao u glavu i tijelo dok je punac spavao. S razdaljine od oko dva metra, Hašić je ispalio više hitaca i tom prilikom Dževadu je nanio pet prostrijelnih rana od kojih su tri bile u predjelu glave.

Iako je Hašić prijavio da je našao tijelo punca, ubrzo se slomio i priznao zločin. Motiv ubojstva je veća svota novca koju bi nakon Dževadove smrti naslijedila njegova obitelj.

Prethodni članakLIKE NA VIDEO: Podržimo naše Vitežanke kako bi izborile nastup u finalu K-Pop Svjetskog Festivala
Sljedeći članakPredstavom “Tartuffe” kazalištaraca iz Busovače zatvoren 3. busovački festival BuFEST