Novi Travnik: Misijska izložba „Milosrđe u misijama – naš doprinos“

Župa Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku u sklopu velike duhovne obnove i priprave za Nedjelju Božjeg milosrđa organizira misijsku izložbu „Milosrđe u misijama – naš doprinos“.

Izložbu zajedno, na inicijativu župnika vlč. Marka Majstorovića, organiziraju župa Uzašašća Gospodinova i Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela BiH, po uzoru na izložbu Srcem i djelima za misije koja je u Sarajevu upriličena u sklopu Izvanrednog misijskog mjeseca listopada 2019.

Ove godine, misijska izložba otvorit će zapravo program velike duhovne obnove i priprave za Nedjelju Božjeg milosrđa koja se u ovoj župi posebno obilježava.

Tako će se u srijedu 12. travnja najprije u 15:30 sati moliti Krunica Božjeg milosrđa, potom će u 16 sati sv. misu predvoditi Nacionalni ravnatelj PMD-a BiH mons. Luka Tunjić, kanonik i uputiti prigodnu propovijed, nakon čega će u župnoj dvorani biti moguće pogledati izložbu Milosrđe u misijama – naš doprinos.

Riječ je naime o izložbi predmeta i suvenira iz svih zemalja u kojima su djelovali i djeluju misionari Crkve u Hrvata, a koja ima izložbeni (središnji dio) i prodajni karakter (predmeti će bit izloženi na vanjskom oltaru). Izložba će biti otvorena nekoliko dana.

Svi su dobrodošli kako bi se zajednički podržalo misionare Crkve u Hrvata, najprije i najvažnije – molitvom, a onda i konkretnim djelima milosrđa.

J.P., KT