Novi Travnik: Mališani u dječjem vrtiću uče i engleski jezik

Iz Javne ustanove “Dječji vrtić” Novi Travnik za rujan su najavili posebni program ranog učenja engleskog jezika za djecu od treće godine starosti.

Kako nam je potvrđeno, i ranije su mališani učili engleski jezik s njihovim visokoobrazovanim tetama, ali ove godine po prvi put će s djecom raditi profesorica koji ima diplomu, stručne kompetencije i zakonom propisano znanje iz Engleskog jezika.

Maleni polaznici će kroz svakodnevne aktivnosti situacijskim učenjem engleskog jezika usvajati znanja i vještine značajne za osnovnu komunikaciju.

Program ranog učenja engleskog jezika temelji se na spoznaji da je predškolska dob najpovoljnije životno razdoblje za usvajanje stranog jezika zbog bioloških i psiholoških karakteristika djece rane dobi. To je vrijeme kada djeca brže i lakše usvajaju čisti izgovor, intonaciju, a prisutan je i osjećaj sigurnosti, samopouzdanja i spontanosti, što je najbolja osnova za svako učenje. Osim dobi, važna prednost je i vrtićko okruženje jer u poticajnom okruženju jezik dijete usvaja spontano, situacijski kroz praktičnu aktivnost djeteta u interakciji s drugom djecom i odraslima.

Izvor: Drukčiji.ba