NOVI TRAVNIK: Godinu dana od stravične nesreće: “Rustempašić osuđen, po gradu i dalje divljaju automobilima”

Novotravničani i obitelj Hajrić prisjećaju se žrtava nezapamćene prometne nesreće koja se dogodila prošle godine u Novom Travniku , kada je pijani vozač Nermin Rustempašić upravljajući automobilom sa 2,99 promila alkohola u krvi kod gradske džamije usmrtio 30-godišnju Azru Hajrić i njezinu 9-godišnju kćerku Almu, te ozlijedio trojicu dječaka koji su se vraćali s treninga.

Novotravničanin Mirnes Hajrić koji je u nesreći izgubio suprugu i kćer, kaže kako 15 i pol godina, na koliko je Rustempašić osuđen na Županijskom sudu u Novom Travniku, ni izbliza nije primjerena kazna za ono što je napravio.

“Da je dobio 3000 godina ne bi bilo primjereno za ono što je napravio, a kamoli 15”, rekao je Hajrić.

Posebno je strašna činjenica, kaže, da se nakon nesreće, kad je u pitanju divljanje automobilima po gradu, ništa nije promijenilo.

“Svi su još u istoj kafani, piju pa sjedaju u automobile i voze se po gradu. Ništa se nije promijenilo, tko je navikao kako da živi, on živi i dalje, to je trajalo (policijske kontrole op.a.) pet, šest dana i opet sve po starom. Nažalost, ništa se nije promijenilo”, kazao je Hajrić za Drukčiji radio.

Podsjetimo, Županijski sud Novi Travnik 5. srpnja ove godine proglasio je krivim Nermina Rustempašića koji je u prosincu prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka. Na osnovu toga ga je Sud osudio na 15 i pol godina zatvora. Sud je donio odluku da se optuženom izrekne sigurnosna mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u trajanju od tri godine nakon izdržane kazne.